PTC - Etkinlikleri/Rezervasyonları Görüntüle

The Faria Team
  • Güncellenme

Etkinlikler yayınlandıktan sonra, bunları "Etkinlikleri/Rezervasyonları Görüntüle" sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.

Buradan şunları yapabilirsiniz:

  • Yaklaşan toplantıları görüntüle

  • Hangi öğrencilerin hangi zaman dilimine kayıt yaptırdığını görün.

  • Rezervasyonları silme veya değiştirme

  • Etkinlik ayrıntılarını (konum veya öğretmen gibi) güncelleyin.

  • Bir zaman dilimini engelleme, silme veya iptal etme

Sağ taraftaki dizini kullanarak aradığınız bölüme doğrudan geçebilirsiniz.

Öğrencilerin rezervasyonlarını nasıl görüntüleyebilir/silebilirsiniz?

  1. Etkinlikleri/Rezervasyonları Görüntüle sekmesine tıklayın.
  2. Bir öğretmen seçtiğinizde, öğretmenin ders programı görünecektir. Eğer bir öğrenci daha önce bir zaman dilimi rezervasyonu yapmışsa, adı o zaman diliminin altında görüntülenecektir.
  3. Bir rezervasyonu silmek için ilgili zaman dilimine tıklayın, ardından sağ taraftaki Katılımcı sekmesini açın. Kırmızı bir çöp kutusu simgesi görünecektir; rezervasyonu silmek için bu simgeye tıklayın.

    Ekran görüntüsü: Bir rezervasyonu kaldırmak için ilgili zaman dilimine tıklayın, ardından sağ taraftaki Katılımcı sekmesini açın.

Etkinlik/Toplantı Bilgileri Nasıl Güncellenir?

  1. Etkinlikleri/Rezervasyonları Görüntüle sekmesine tıklayın.
  2. Toplantı bilgilerini güncellemek istediğiniz öğretmeni seçin.
  3. Güncellemek istediğiniz toplantıyı seçin.
    Aynı öğretmen için birden fazla toplantının ayrıntılarını değiştirmeniz gerekiyorsa, o öğretmenin ilk toplantısını seçin.
  4. Ayrıntılar sekmesine tıklayın:
    Ekran görüntüsü: Etkinlik/Toplantı Ayrıntıları Nasıl Güncellenir?: Ayrıntılar sekmesine tıklayın.
  5. İlgili alanlardaki bilgileri güncelleyin ve Kaydet'e tıklayın. Ekran görüntüsü: İlgili alanlardaki bilgileri güncelleyin ve Kaydet'e tıklayın.
  6. Kaydet'e tıkladığınızda, serideki tüm gelecek etkinliklere değişiklikleri uygulamak isteyip istemediğinizi soran bir açılır pencere mesajı görünecektir.

    • Güncellemenin yaklaşan tüm etkinliklere uygulanmasını istiyorsanız, "Değişiklikleri uygula" seçeneğini belirleyin.

    • Güncelleme yalnızca bu belirli etkinlik için geçerliyse, "Diğer etkinlikleri bırak" seçeneğini belirleyin. Ekran görüntüsü: Güncelleme yalnızca bu belirli etkinlik içinse, "Diğer etkinlikleri bırak" seçeneğini belirleyin.

Toplantı Zaman Dilimini Nasıl Engellersiniz?

  1. Etkinlikleri/Rezervasyonları Görüntüle sekmesine gidin.

  2. Ders zaman dilimini ayırmak istediğiniz öğretmeni seçin.

  3. Engellemek istediğiniz toplantının yanındaki kutuyu işaretleyin.

  4. En üstte bulunan turuncu "Seçili Alanları Gizle" düğmesine tıklayın. Ekran görüntüsü: Üstteki turuncu "Seçiliyi Gizle" düğmesine tıklayın.

Toplantı Zaman Dilimini Nasıl Silebilirsiniz/İptal Edebilirsiniz?

  1. Etkinlikleri/Rezervasyonları Görüntüle sekmesine tıklayın.
  2. Toplantılarını silmek/iptal etmek istediğiniz öğretmeni seçin.
  3. Güncellemek istediğiniz toplantıyı seçin.
    Aynı öğretmen için birden fazla toplantıyı silmeniz gerekiyorsa, o öğretmen için silmek istediğiniz ilk toplantıyı seçin.
  4. Ayrıntılar sekmesine tıklayın: Ekran görüntüsü: Toplantı Zaman Dilimini Silme/İptal Etme: Ayrıntılar sekmesine tıklayın
  5. Sayfanın altındaki Etkinliği İptal Et veya Sil düğmesine tıklayın:
    • Etkinliği İptal Et: Katılımcılara bildirim gönderir. Etkinlik katılımcıların takvimlerinde kalır ancak iptal edilmiş olarak işaretlenir. Genellikle ani veya beklenmedik iptaller için kullanılır.

    • Etkinliği Sil: Etkinliği katılımcıların ajandalarından sessizce kaldırır. Genellikle yanlış oluşturulmuş bir etkinliği düzeltmek için kullanılır. Birden fazla etkinlik toplu olarak silinebilir . Ekran görüntüsü: Etkinliği Sil: Etkinliği katılımcıların ajandalarından sessizce kaldırır.

  6. Sil'e tıkladığınızda, size şu seçenekleri sunan bir açılır pencere belirecektir:

    • Birden fazla etkinliği aynı anda silmek istiyorsanız, "Diğer etkinlikler"i seçin .

    • Serinin tamamını silmek istiyorsanız, üst kısımda bulunan "Geçiş Yap" düğmesine tıklayarak tüm etkinlikleri seçin.

    Ekran görüntüsü: Tüm seriyi silmek istiyorsanız, üstteki "Geçiş" düğmesine tıklayarak tüm etkinlikleri seçin.

  7. "Etkinliği İptal Et" seçeneğine tıkladığınızda, katılımcılara bildirim göndermenizi sağlayan bir açılır pencere belirecektir.

    • Alıcıları Seç

    • Mesajınızı mesaj gövdesine yazın.

    • Bildirimi göndermek için Onayla'ya tıklayın.

    Ekran görüntüsü: 'Etkinliği İptal Et' seçeneğine tıkladığınızda, katılımcılara bildirim göndermenizi sağlayan bir açılır pencere görünecektir.

Önemli Not ⚠️:

  1. Etkinlik Saati ve Günü : Bunlar yukarıdaki adımlar kullanılarak toplu olarak değiştirilemez. Saat veya haftanın gününe ilişkin herhangi bir değişiklik, güncellenmesi gereken her etkinlik için ayrı ayrı yapılmalıdır.

Share

Bu makale yardımcı oldu mu?

0 kişi içerisinden 0 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü