SchoolsBuddy içerisinde, aktivasyon e-postası göndermek istediğiniz kişilerin listesini hızlıca oluşturabilirsiniz. Yazılımın farklı sınıflar veya gruplarla denenmesi sırasında, kimlerin SchoolsBuddy'ye erişim izni verildiğini ve kimlerin verilmediğini kısıtlamak isteyebilirsiniz.
Etkinleştirme e-postasını toplu olarak göndermek için buraya tıklayın .
- ' Resepsiyon ' sekmesine ve ardından ' Kullanıcılar ' sekmesine tıklayın.
2. Ardından, aralarından seçim yapabileceğiniz farklı kullanıcı türlerini gösteren ' Etkinleştirme ' sekmesini seçin.
3. ' Kullanıcı ' türünü ve ardından ' Etkinleştirme Durumu'nu seçin; aşağıdaki seçeneklerden biri açılacaktır:
- Gönderilmedi - Bu seçenek, sistemde daha önce aktivasyon e-postası almamış herkes için geçerlidir. Bu, ilk aktivasyon e-postalarınızı göndermek veya sistemdeki yeni Öğrencilere, Velilere veya Personele aktivasyon e-postaları göndermek için en yaygın seçenek olacaktır.
- E-posta yok - kullanıcı hesabına bağlı bir e-posta adresi bulunmamaktadır.
- Gönderildi ancak Etkin Değil - Bu, daha önce aktivasyon e-postası gönderilen ancak hesaplarını etkinleştirmeye devam etmeyen herkes için geçerlidir. Bu, esas olarak orijinal karşılama mesajındaki davetiyesi süresi dolmuş veya karşılama mesajı kaçırılmış veya alınmamış kişiler için kullanılacaktır.
- Aktif - Bu, sistem içindeki herhangi bir kişiye parola sıfırlama e-postası göndermek için kullanılan bir yöntemdir. Bunun nasıl yapılacağına dair daha fazla bilgi için lütfen bu makaleye bakın.
4. Size uygun olan ' Etkinleştirme Durumu ' seçeneğini seçin, ardından sayfanın üst kısmındaki ' Arama ' çubuğunu kullanın.
* Arama kutusuna ad veya e-posta adresi gibi herhangi bir şey girerek de filtreleme yapabilirsiniz.
5. Arama sorgunuzu girdikten ve büyüteç simgesine tıkladıktan sonra, her kullanıcı profilinin yanında bir geçiş kutusu göreceksiniz.
6. Filtrelenmiş kullanıcı(lar)ı seçin, ardından ' Etkinleştirme E-postası Gönder' veya ' Şifre Sıfırlama E-postası Gönder ' düğmesine tıklayın; e-postanız yalnızca seçilen kullanıcılara gönderilecektir.
7. Doğru kullanıcı(lar) seçildikten sonra, sayfanın ortasındaki yeşil ' Gönder ' düğmesine tıklayın.
Kullanıcı(lar) daha sonra hesaplarını nasıl etkinleştirecekleri veya şifrelerini nasıl sıfırlayacakları konusunda talimatlar içeren bir e-posta alacaklardır.